Etiketler

3 Ocak 2015 Cumartesi

The Missing: Merak Uyandıran Bir Puzzle

Ülke: İngiltere
Yönetmen: Tom Shankland
Oyuncular: James Nesbitt, Frances O'Connor, Tchéky Karyo, Anamaria Marinca
Tür: Dram, Suç, Gizem
Yayın Yılı: 2014-2015
Bölüm Sayısı: 8
Puanım: ★★★★★★★☆☆☆

The Missing toplam 8 bölümden oluşan ve Aralık ayında sezon finalini yapan bir mini dizi. Her bölüm 1 saat civarında sürmekte, yani her bölümü sanki bir film izler gibi seyrediyorsunuz. Merak uyandıran, heyecanınızı sürekli uyanık tutan ve parçaları son bölüme kadar birleşmeyen bir dizi The Missing. Dolayısıyla, suç, dram ve gizem türlerinden hoşlanıyorsunuz diziyi son bölüme kadar merak içinde izleyeceğinize eminim.

James Nesbitt'in canlandırdığı Tony Hughes karakterinin, karısı ve oğlu Oliver (Olly) ile birlikte Fransa'ya tatile gitmesiyle başlayan dizinin ilk bölümünde küçük oğulları Olly kaçırılıyor. Fransa polisinin başlattığı soruşturma sonucunda geniş çaplı bir arama başlatılıyor fakat çocuk bir türlü bulunamıyor. Aradan geçen 8 yılın ardından baba Tony'nin umudunun ve oğlunu arama çabalarının sona ermediğini görüyoruz. Polis soruşturmayı kapamasına karşın, bulduğu ve delil olacağına inandığı bir resimden yola çıkan Tony, tekrar Fransa'ya dönerek bulduğu kanıtı davanın emekli olmuş eski dedektifi Julien Baptiste'e (Tchécky Karyo) götürüyor. Geçmişe ve günümüze gidip gelerek devam eden dizi, yavaş yavaş ortaya konulan bilgi kırıntılarıyla izleyiciyi son bölüme kadar meraklandırmayı başarıyor.

Takıntılı ve vazgeçmeyen baba rolünü oynayan James Nesbitt; acılı fakat hayatına bir şekilde devam etmeyi bilen anne rolündeki Frances O'Connor ve her daim sakinliğini korumayı başaran, soğukkanlı ama bir o kadar da sevilesi topal dedektifi oynayan Tchéky Karyo dizinin yıldızları. Ama bu diziyle tanıdığım Tchéky Karyo bana göre bu dizinin en iyi karakteri, İstanbul doğumlu olduğunu öğrenmem de nedense kendisini daha da sevmeme neden oldu:) Tüm bu karakterlere ek olarak ufak bir rolde daha önce 4 Months, 3 Weeks and 2 Days filmiyle izlediğim Anamaria Marinca'yı da yeniden görmek doğrusu çok hoştu. Diziler ve filmlerde tanıdık simaları görmek her zaman insanı sevindiriyor.

Açılış müziği (Amatorski - Come Home) olsun, kurgu olsun, karakterler olsun kesinlikle iyi yapılmış bir dizi The Missing. Ancak, benim gibi mutlu son bekleyen bir yapınız varsa ya da tatmin edici bir final umut edenlerdenseniz hafif de olsa hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz sonunda. Dedektif Julien Baptiste'in ikinci sezonun teaser trailer'ına söylediği aşağıdaki söz dizinin yaklaşımını ortaya koyan acı gerçeği yüzümüze vuruyor aslında:

"To lose somebody can destroy a person. But to find them again, when so much has passed, that can be worse." (Birini kaybetmek bir insanı yok edebilir. Fakat, bu kadar (zaman) geçmişken/ bu kadar şeyin ardından onu tekrar bulmak daha kötü olabilir.)

Dizinin ikinci sezonun da yayınlanacağının haberini aldım fakat ne zaman başlayacağı henüz belirsiz. İkinci sezon, tamamen farklı bir hikayeyi ekranlara taşıyacak ama umarım dedektif aynı kalır. Bekleyip göreceğiz artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder