Etiketler

22 Eylül 2014 Pazartesi

Doctor Who: Giden Doktorun Ardından...

Doctor Who sekizinci sezonuna yeni bir doktorla başlamışken, ben eski doktoru hala unutamamanın vermiş olduğu bir hüzün içerisindeyim. Bildiğiniz üzere dizinin formatı sürekli bir değişimi öngörmekte, doktorlar kritik olarak yaralandıklarında ya da ölümle burun buruna geldiklerinde kendilerini yeni bir beden içinde yenileyip bir anlamda tekrar doğuyorlar, fakat aynı zamanda eski doktordan tamamen farklı bir karaktere bürünüyorlar. 

Yeni doktor Peter Capaldi, eski sezondaki Jenna Coleman nam-ı diğer Clara Oswald ile seriye devam ediyor. Peter Capaldi'nin oyunculuğunun pek çok Doctor Who hayranı tarafından başarılı bulunması ve sevilmesi, yeni doktora alışamayan bir tek ben mi varım diye sorgulamama neden oldu. Evet yeni sezondan üç bölüm izlemiş olmama rağmen hala yeni doktora alışamadım, sevemedim ve Matt Smith'in canlandırdığı on birinci doktoru unutamıyorum nedense. O yüzden bu yazıyı ele aldım, bir çeşit eski doktoru uğurlama yazısı oldu. Onu sevmeme neden olan özelliklerini tek tek sıraladım.  Bu listeyle eski doktora kendi çapımda elveda diyorum. Güle güle Matt Smith, elveda 11. Doktor!!

İşte On Birinci Doktorun Sevdiğim Özellikleri:

1.Meraklı: Evet neredeyse her şeyi çocuksu bir merakla incelemesi ve bunlara değişik tepkiler vermesi belki de en sevdiğim özelliğiydi.

2.Enerjik: Hiperaktive seviyesinde bir enerjiye sahip ve yerinde duramıyor. Üç sezon boyunca onu her bölüm bir yerden başka bir yere hoplayıp zıplarken ya da koşarken gördük. Enerjisi yürüyüşüne bile yansımış vaziyette.

3.Garip, Alışılmadık & Tahmin Edilemez: Gerçekten de hem suratının vermiş olduğu grotesk hava, hem de tepkileri onu ilginç ve tahmin edilemez yapıyor. Kendi kendini tokatlaması, ya da kendini başkalarına tokatlatması bunun en iyi örneklerinden.

4.Genç & Çocuksu: Görünüş itibariyle diğer tüm doktorlar içinde en genci. Yüzyıllar boyunca yaşamış birisi için oldukça çocuksu tepkilere sahip ve bu çocuksu karakterini belki de en iyi bir renk cümbüşü ve oyun alanını andıran Tardis'in içi yansıtmakta. 

5.Esprili & Komik: On birinci doktorla ilgili sanırım en çok esprilerini ve mimiklerini özleyeceğim. Şimdiye kadarki doktorlar içinde belki de en komik olan (aptal derecesinde komik diyebiliriz) doktor kesinlikle Matt Smith'in canlandırdığıydı.

6.Aptal & Zeki Yanları: Bazı bölümlerde aptalca konuşup davranabilmesi ama bölüm sonunda yaptığı zekice bir planla bunu kapatabilmesi kendisini hem aptal hem de zeki kategorisine sokuyor. 

7.Giysileri: Sürekli taktığı papyonu ile fenomen haline gelen on birinci doktor, bunun yanı sıra çeşitli bölümlerde fes ve kovboy şapkası gibi değişik aksesuarlar da kullandı. 

8.Sözleri: Özellikle her söylediğinin arkasına "cool" sözcüğünü eklemesiyle ve Geronimo!, Hello Sweetie, It's a fezz, Come along, Pond, Run, Bowties are cool, Yowzah! gibi garip ama kafalarda yer etmiş sözleriyle hatırlanacak.


9.Yoldaşları & Aşkı: Pek tabii ki doktorun yoldaşlarını da unutmamak gerek. Amy Pond, Rory ve doktor arasındaki kimya seriye hareketlilik kattı, doktorun River Song ile olan aşkı ise kendisini diğer doktorlardan farklı bir yere koydu, zira önceki doktorlar genel olarak aşk meşk olaylarına pek girmemişti. Yedinci sezonun son birkaç bölümünde diziye dahil olan Clara Oswald da doktorun yeni yol arkadaşı olarak iyi bir iş çıkarmasına rağmen, Amy & Rory'nin yerini pek tutamadığını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder