Etiketler

21 Ekim 2014 Salı

Isshuukan Friends.: Saf Bir Arkadaşlık Hikayesi

Hikaye & Çizimler: Hazuki Maccha
Yönetmen: Iwasaki Tarou
Tür: Günlük Hayat, Komedi, Dram
Yapımcı Şirket: Brains Base, Sentai Filmworks, TOHO animation
Açılış Şarkısı: Natsumi Kon - Niji no Kakera
Kapanış Şarkısı: Amamiya Sora - Kanade
Bölüm Sayısı: 12
Kişisel Puanım: 6

Nisan ayında başlamış olduğum Isshuukan Friends. diğer adıyla One Week Friends (Bir Haftalık Arkadaşlar) aylardan beri bilgisayarımda son iki bölümünün izlenmesini bekliyordu. İstanbul-Ankara arası otobüs yolculuğumda nihayet bu iki bölümü bitirerek animeyi sonlandırdım.

Issuukan Friends. arkadaşlarıyla ilgili anıları her Pazartesi günü silinen Fujimiya Kaori ve Kaori ile har hafta arkadaş olmak isteyen Hase Yuuki isimli iki ortaokul öğrencisi etrafında gelişen bir anime. Kaori'nin bu ilginç durumunu öğrenen yine de kendisiyle arkadaş olmakta ısrar eden sınıf arkadaşı Hase her hafta sil baştan kendisini Kaori'ye tanıtır ve kendisiyle arkadaş olmaya çalışır. Kaori ve Hase'yi odak noktasına alan Isshuukan Friends konusundan da anlaşıldığı üzere saf bir arkadaşlık teması üzerinde gelişiyor. Hafıza kaybı bakımından 50 First Dates (50 İlk Öpücük) filmini hatırlatan anime, içerisinde hiçbir romantik unsur bulundurmamasıyla benzerlerinden ayrılıyor. Hase'nin zaman zaman Kaori'den hoşlandığı izlenimi verilmesine karşın arkadaşlık-aşk sınırı anime içinde hiçbir zaman aşılmıyor. Animedeki çizimler çok şirin yapılmış, fakat bu şirin yapma olayı biraz abartılarak serideki herkes sanki yanaklarına allık sürülmüşçesine elma gibi kırmızı yanaklı çizilmiş.

Tanımadığın biriyle arkadaş olabilmek için neler yapabilirsin, ne kadar ileriye gidebilirsin? gibi soruları akla getiren Isshukan Friends.'de Hase hiçbir karşılık beklemeden ve Kaori'nin bir gün iyileşeceği beklentisiyle bu kısırdöngüye her hafta katlanıyor. Kaori ise başlarda soğuk ve ciddi bir tavır takınmasına karşın kendisini bu kişiye açıyor ve sınıf ortamındaki yalnız konumu yeni arkadaşlar edinmesiyle yavaş yavaş değişmeye başlıyor.


Isshuukan Friends.'i tanımlamak istediğimde aklıma gelen ilk kelimeler tatlı, sıcak, saf, temiz, yumuşak gibi şirinlik çağrıştıran kelimeler oluyor. Bu animede her şey iyi, güzel, hoş gibi duruyor fakat bir noktada arkadaşlık için yapılan tüm bu fedakarlıklar günümüz dünyası için fazla gerçekçi gelmiyor insana. Değişim beklentisi içinde baştan sona hiçbir şeyin değişmediği bir anime olarak kalıyor Isshuukan Friends. Hala öğrenci olan, yaşı daha küçük olan veya ütopik bir arkadaşlık  görmek isteyen anime severleri daha mutlu edecek bir seri diye düşünüyorum Isshuukan Friends. için, fakat eğer okul planında daha önceden bu tarzda animeler izlediyseniz ya da romantik bir anime bekliyorsanız bu anime sizin için basit ve sığ kalacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder