Etiketler

21 Eylül 2014 Pazar

Tokyo Ghoul: Kan ve İşkenceye Hazır Olun


Hikaye & Çizimler: Ishida Sui
Yönetmen: Morita Shuhei
Tür: Aksiyon, Dram, Gizem, Korku, Doğaüstü, Psikolojik
Yapımcı Şirket: Studio Pierrot, FUNimation Entertainment, Marvelous AQL
Açılış Şarkısı: TK from Ling Tosite Sigure - unravel
Kapanış Şarkısı: People In The Box - Seijatachi
Bölüm Sayısı: 12
Kişisel Puanım: 6.5

Tokyo Ghoul, baş kahramanımız Kaneki Ken'in etrafında dönen korku, dram, kara fantezi, doğaüstü ve psikolojik ögelere odaklanan 12 bölümlük bir anime. Anime, insanların ve insan yiyerek hayatta kalan "ghoul"ların yaşamakta olduğu alternatif bir dünyada geçiyor. Son zamanlarda sayısı giderek artan cinayetler nedeniyle ghoullar şüpheli olarak görülmekteler fakat insan gibi göründükleri için bu gizemli varlıklara ulaşmak ya da izlerini takip etmek oldukça zor. Kahramanımız Kaneki tek başına yaşamakta olan, annesini ve babasını kaybetmiş bir üniversite öğrencisi, okumayı ve kitaplar hakkında tartışmayı çok seviyor. En yakın çocukluk arkadaşı Hide ile birlikte sürekli gittiği kafede kendisi gibi okumayı çok seven Rize isimli bir kızdan uzaktan uzağa hoşlanmaya başlıyor. Kendisiyle konuştukça ortak zevklerinin daha çok olduğunu fark ediyorlar ve buluşma kararı alıyorlar. Bu buluşmanın ve Rize hakkında hiçbir şey bilmeyişinin kendisini nerelere sürükleyeceğini bilmeyen saf çocuk Kaneki kendini yarı insan yarı ghoul olarak bir anda hiç bilmediği gizemli ve korkutucu ghoul dünyasında buluveriyor ve pek tabii başına binbir çeşit olaylar silsilesi geliyor. 

Tokyo Ghoul aynı isimli mangadan uyarlanmış fakat anime ve mangadaki olayların sıralaması çoğu zaman birbirine paralel gitmemekte. Anime mangaya göre daha hızlandırılmış, belki de az sayıda bölüm içermesinin verdiği dezavantaj nedeniyle her şeyi sığdırmaya çalışmışlar. Henüz yeni biten anime ikinci sezonun da olacağı izlenimini veriyor, zira Rize'nin geçmişinin ardındaki gizem ve Kaneki'ye ne olacağı henüz çözülebilmiş değil. Ayrıca, hala cevaplanmamış milyon tane soru var. Seinen denilen ve yaş itibariyle 18+ büyüklere hitap eden anime bolca kan ve işkence sahnelerine sahip, bu yüzden içiniz elvermiyorsa aman izlemeyin. Özellikle son üç bölüm Testere ve Hostel filmlerini aratmamakta. 

Animede en sevdiğim karakter, yan karakterlerden biri olan ve sadece bir iki kez gösterilen Uta isimli dövmeci ghoul. Bana kalırsa kendisi piercingleri, dövmeleri, ilginç saç kesimi ve cool sesiyle, bu animenin en karizmatik karakteri. Sakurai Takahiro gibi aşık olduğum bir seiyuu'nun sesiyle ona hayat vermesi sanırım onu sevmemdeki en büyük etken.

Açılış ve kapanış şarkılarını TK from Ling Tosite Sigure ve People In The Box isimli daha önce duymadığım iki grup seslendiriyor. Şarkıları çok beğenmemekle birlikte müziklerin animenin tarzına ve ruhuna uygun olduğunu düşünüyorum.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder